До 18 юни зала "2019"  на ул. "Гладстон" № 32  е витрина на пловдивската скулптура. Откри се голяма представителна изложба "Скулптурата сега - Пловдив 2022" по проект на Градската художествена галерия, подкрепен от Община Пловдив. По покана на Моника Роменска - уредник в галерията, със свои знакови творби участват 21 известни автори от всички поколения и стилови направления, работещи с различни пластични техники. Има дори музикални скулптури. С перкусионни импровизации върху иноксовата пластика "Стихия-Вода" на Атанас Колев музикантите Велислав Годжунов, Любен Крокев и Кольо Брадата поканиха многобройната публика да се наслади на елитната изложба. Тя се оказа и историческа, защото е първата скулптурна изложба поне за последния половин век. На откриването Моника Роменска развълнувана заяви:
“Пловдив е град, изграден върху скали. Пловдив е град, обвит от зеленина и обкръжен от дървета. Пловдив е град, защитаван с огън и меч, и желязо и дори разрушаван и сковаван от лед, се е въздигал винаги върху своите гранитни и сиенитни тепета вече над 8 000 години.
Кръстопътен магнит за етноси, религии и култури, Пловдив е град на безвремието и на всички времена едновременно. Съвсем естествено Пловдив е и град на художниците - родени и работещи в него и около него.
Затова се състои и тази изложба, както и предишните две - “Графиката сега - Пловдив 2020” и “Живописта сега - Пловдив 2022” - да покажем спрямо творческите сили и професионални умения на всеки от авторите триизмерното вековно изкуство на скулптурата и майсторството, към което всеки работещ го се стреми.”
В изложбата участват: Атанас Колев, Васил Маргаритов, Гроздан Илков - Графа, Димитър Рашков, Димитър Чонов, Евелина Петкова, Жорж Сопаджиев, Иван Иванов, Иван Тотев, Лина Маджарова, Лора Пармакова, Любен Хранов, Милена Бочукова, Огнян Читаков, Саркис Нерсесян, Свилен Костадинов, Стефан Ненов - Чечо, Стоян Заваринов, Цветелина Ангелова, Цвятко Сиромашки и Янко Ненов.
Проявата е част от Културния календар на Община Пловдив и е посветена на 70-та годишнина от създаването на Градска художествена галерия - Пловдив. За чудесното представяне на експозицията допринесе и трудът на  преподаватели и ученици от Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване, изработили елегантните постаменти за пластиките