Под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив се извършва разследване по досъдебно производство за това, че при управление на моторно превозно средство са нарушени правилата за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинена смъртта на повече от едно лице - двама мъже и две жени - престъпление по чл. 343 ал.3 вр. ал.1 буква В вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 21 май 2022 г., около 18,30 часа, на главен път Пловдив-Карлово, в участъка край гр. Баня, обл. Пловдив, е възникнало пътнотранспортно произшествие, на мястото на което са се намирали три леки автомобила – „Опел", „Фолксваген Голф" и „Дачия". Те са пътували в посока към гр. Карлово. При катастрофата единият от тях - лек автомобил  "Опел", управляван от 62-годишния Г.Ч. се е ударил в крайпътно дърво. В резултат на това са загинали двама мъже - водачът Г.Ч. и И.М., на 33 г., и две жени - И.Ч., на 55 г., и Е.Ч., на 33 г., които са пътували в автомобила.

Разпитани са установените свидетели - очевидци на инцидента. Водачите на другите два автомобила - на лекия автомобил "Фолксваген Голф" - И.Л., на 21 г., и на лекия автомобил "Дачия" - И.Д., на 42 г., са тестване за алкохол и наркотици с технически средства, като пробите им са отрицателни. Те са дали и кръвна проба за изследване. Същите съдействат на разследването.

По досъдебното производство са назначени съдебномедицински и химически експертизи, като предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза. По първоначални данни причина за пътнотранспортното произшествие е маневра за изпреварване от водача на единия автомобил, когато не е било безопасно. И в този момент продължават активните действия по разследването под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив.