Четирима души пострадаха при катастрофи в Пловдив и областта, съобщиха от полицията.

Около 16.30 ч.  в понеделник служители от РУ Раковски реагирали на сигнал, за пътно произшествие на ул. „Петър Богдан“ в града. На място било установено, че при извършване маневра на заден ход лек автомобил „Мазда“ е ударил 69-годишна пешеходка. Тя е хоспитализирана в болнично заведение, без опасност за живота. 46-годишен водач на автомобила е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, резултатите са отрицателни. Случаят е отработен по административен ред.

Вчера следобед в сектор „Пътна полиция“ е получен сигнал за пътно произшествие с пострадал велосипедист на ул. „Гладстон“ в Пловдив. Според предварителната информация, пътник, возил се в лек автомобил „Ауди“, отворил задната врата и ударил 43-годишен пловдивчанин, който се предвиждал с велосипед. След преглед от медицински екип той е освободен за домашно лечение. Направената пробата с дрегер на водача на „Ауди“-то се оказала отрицателна. По случая е взето административно отношение.

Около 18.10 ч. вчера служители от сектор „Пътна полиция“ реагирали на сигнал за катастрофа на кръстовище между бул. „Освобождение“ и ул. „Д. Ризов“ в гр. Пловдив. На място било установено, че водачът на лек автомобил „Опел“ е отнел предимство на товарен автомобил „Фолксваген“. В следствие на удара са пострадали пътници от лекия автомобил - две жени на 18г. и 40 г. След преглед от медицински екип са освободени за домашно лечение. Двамата водачи са изпробвани за алкохол, пробите са отрицателни. Случаят е отработен по административен ред.