Поредна инспекция на дейностите по улица „Брезовско шосе“ направи заместник кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев. Ремонтът на улицата е по „Интегриран проект за водите на град Пловдив – Етап 1“ - позиция 3 и трябва да завърши до април 2023 година.

Заместник кметът провери на място трудностите, с които се срещат изпълнителите на ремонтните работи.

„Това е уникален проект, досега не са полагани тръбопровод и канализация на такава дълбочина. Проблемите идват от по-трудното укрепване на земната маса при 10 метра дълбочина, защото почвата се свлича и заклинва подпорните кофражни платна, които се поставят на изкопа. Без тях е невъзможно да се полагат тръбите.

В същото време в този участък не може да работи повече от една машина и строителите напредват изключително внимателно и бавно“, коментира след инспекцията Пламен Райчев.

Той получи уверението на техническия ръководител на обекта, че веднага след като бъде преодолян най-дълбокия участък, където багера копае на 10 метра дълбочина, от фирмата изпълнител ще насочат още техника.

„Разбирам недоволството от затрудненията, които гражданите и бизнеса изпитват и още веднъж се извиняваме за причиненото неудобство. Става въпрос за оставащи около 50-60 метра, след което ще преминем най-високата точка от трасето. В по-плитките участъци от фирмата гарантираха, че ще съсредоточат допълнително техника и ще наваксат изоставането от графика“, допълни заместник кметът.