Решение №84 на Националния съвет от 11-13 май 2022 г. е взето в нарушение на Правилника за организацията и дейността на НС на БСП. Това признава доскорошният ръководител на отдел „Деловодство“ на „Позитано“ 20 Йордан Татарски. Бившата дясната ръка на Нинова направи своята изповед тази сутрин в пространно писмо до членовете на Националния съвет. В текста се съдържат поне няколко състава на Наказателния кодекс, но те са в компетенцията на други органи.
Случаят на БСП – Пловдив, е визиран в т. 8, която гласи точно:“… г-жа Нинова, в качеството си на председател на БСП допуска провеждането на неприсъствени заседания на НС на БСП в нарушение на Правилника за организацията и дейността на НС на БСП, което е установено и споделено от членове на НС на БСП – например заседание на НС на БСП в периода 11-13 май 2022 г. за приемане на Решение № 84“.
Написаното от длъжностното лице Йордан Татарски е поредното доказателство за нелегитимността на решение №84, откъдето следва, че всички действия на т.нар. работна група са именно самоуправство и правилно сме сезирали Районна прокуратура Пловдив.
Написаното от длъжностното лице Йордан Татарски повдига въпроса дали изобщо взетите на подпис решения са легитимни. Как са събирани подписите, по какъв начин са преброявани и защо никога информацията за протекли на подпис гласувания не бе достъпна за членовете на Националния съвет – са въпроси, които трябва да бъдат разгледани незабавно.
Съмненията за манипулации и фалшификации се потвърждават от писмото на Татарски, което прилагаме.


Пресцентър на ГС на БСП - Пловдив