Ботев (Пловдив) ще награди Лъчезар Балтанов преди съботния мач с Берое. В минутите преди решителния сблъсък със "заралии", пловдивчани ще поздравят халфа за изиграните 200 мача с "жълто-черната" фланелка.nПлакетът и подаръците към Балтанов ще бъдат връчени от легендите Атанас Пашев и Петър Зехтински.

Десният бранител  Рой Херман от израелския Бейтар (Йерусалим)  ще  първото лятно попълнение на Ботев (Пловдив) за новия сезон  Високият 191 сантиметра десен бек до момента играеше под наем в Апоел (Раанана), чийто юноша е.

В момента той е свободен агент. Защитникът  е имал няколко предложения от израелски клубове, но е предпочел да потърси късмета си зад граница. Той ще бъде част от Ботев (Пловдив) за началото на новия сезон, като програмата на "канарчетата" ще стане ясна съобразно баража за Лигата на Конференциите срещу Берое в края на седмицата.

Херман е роден на 21 януари 2000-ата година, а през изминалия сезон във висшата дивизия на Израел Лигат Ал записва 23 мача, в които вкарва един гол и подава за още един.