Гая Вардева и Валентин Проданов от пловдивския Армейски спортен таекуон-до клуб „Тракия” ще вземат участие в турнира GRAND PRIX 2022 в град Зворник в Босна и Херцеговина, който ще се проведе тази събота – 28-ми май. Двамата ще се състезават съответно при жените до 67 килограма и юноши младша възраст при най-тежките, информираха от клуба.

Междувременно стана ясно, че Българската федерация по таекуон-до  ITF подкрепя инициативата на мобилното приложение Fight Scout, създадено специално за бойни атлети, мениджъри и организатори на различни бойни спортове.
То е създадено от български екип, начело на който е дългогодишният ММА състезател и черен колан по бразилско жиу-жицу Любомир Геджев, като главната цел е подпомагане на комуникацията и увеличаване на бизнес възможностите на професионалистите в индустрията на бойните спортове.
Атлетите могат да създадат профил в приложението с цел да получат по-голяма публичност и популярност на международно ниво в подкрепа на професионалното им развитие, което повишава възможностите им за изграждане на кариера във всяка точка на света.