Ботев (Пловдив) се завърна в европейските клубни турнири! В решителен бараж "канарчетата" се наложиха с 2:1 над Берое.

Пред препълнените трибуни на "Футболен комплекс Ботев 1912" пловдивчани надиграха своя съперник и заслужено ще играят в Лигата на Конференциите. С днешния успех "жълто-черните" сложиха точка на един запомнящ се сезон, завършил с бронзови медали.

Двубоят срещу "заралии" бе много нервен, като за това помогнаха и няколко спорни отсъждания на главния съдия Драгомир Драганов. Още в първата минута съдията отсъди дузпа, но след това я отмени и даде жълт картон на Мохамед Брахими за симулация.

В 38-ата минута Брахими взриви трибуните, откривайки резултата. След центриране от корнер се получи кратко разбъркване, топката се озова в атакуващия футболист и той я прати в мрежата за 1:0.

Второто полувреме стартира отлично за "канарчетата". В 50-ата минута Джеймс Етоо центрира към Па Конате, който с хладнокръвен удар вкара за 2:0.

Само три минути по-късно "заралии" върнаха едно попадение чрез Давиде Мариани. До края на двубоя "канарчетата" контролираха случващото се на терена и заслужено се поздравиха с успеха.

След края на двубоя Азрудин Валентич и момчетата му обраха бурните овации на "жълто-черната" публика. Ботев грабна бронзовите медали и се завърна в Европа, а по този начин бе сложен краят на сезон 2021/2022.