Община „Родопи“ подарява на всички малки и големи деца празнична програма по повод 1 юни- Международен ден на детето.  За децата са подготвени много забавни игри, викторини и весели състезания. Кметът Павел Михайлов и председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков канят всички деца от общината да се включат в тържествата.
За първи път тази година празникът ще бъде организиран в общо пет от населените места в общината. Магично парти за малчуганите ще има в селата Устина и Цалапица.
Първоюнското шоу започва в 16:30 часа в Устина. Час по-късно забавления и много приятни изненади ще зарадват най-малките жители на село Цалапица.
Програмата продължава в селата Златитрап и Марково с начален час 18:00 часа. На спортната площадка в Златитрап весела детска щуротека ще подари театър „Слънчо“. В същия час пред читалището в село Марково театър „Хамелеон“ ще представи детски куклен спектакъл „Музиката е в нас“.
На своя празник децата от община „Родопи“ ще имат възможност за още едно интересно преживяване. С авторски сценарий „Ася в страната на талантите“  ще изненада най-малките в село Ягодово. Атрактивен клоун, който ще демонстрира интересни номера ще се включи във веселата забава. В забавната игра "Микрофонът е ваш, деца!" всяко дете може да се изяви и да покаже таланта си. На празника всички ще могат да получат качествена снимка, направена от професионален фотограф. Тържеството в Ягодово започва в 17:30 часа.
За децата ще има подаръци и изненади, много танци, усмивки и веселие.
„Община „Родопи“ няма собствен административен център, затова не можем да съберем децата на едно място. Но с тържествената програма, която организирахме тази година се надявам, че много повече деца ще имат възможност да се забавляват на своя празник. Заповядайте на 1 юни,  за да играем, да пеем, да се веселим – малки, големи и много много големи деца!“, отправи покана кметът Павел Михайлов.