Представителният отбор по футбол на училище „Черноризец Храбър” е тазгодишният носител на Купата на кмета на „Тракия”. След оспорван двубой втори остана тимът на СУ „Димитър Матевски”. Присъдени бяха и две трети места за отборите на СУ „Свети Седмочисленици” и СУ „Софроний Врачански”.
„Огромно благодаря и браво на всички футболисти, които излязоха на терена и показаха  красива игра и изключителен феърплей. Поздравления и за техните треньори и училищни ръководства, които ги подкрепят и ги учат на най-големите добродетели”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.
Участниците бяха приветствани и от футболната легенда Петър Зехтински, който е началник отдел „Спорт и младежки дейности” в Община Пловдив.
„От този район е футболната легенда Христо Стоичков. Пожелавам Ви да имате неговите успехи” – с тези думи се обърна към младите футболисти най-успешният ни футболен съдия Атанас Узунов.
Срещите от турнира бяха ръководени от Ангел Бекяров.
Спортното събитие се проведе на спортен комплекс „Арена”. То се организира за втора поредна година съвместно от районната администрация и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в „Тракия” със секретар Галина Гълъбова.
Първият носител на Купата на кмета на „Тракия” 2021 бе отборът на СУ „Свети Седмочисленици”.