Общинските съветници на Пловдив ще решават на днешната си сесия дали да бъде бъде прекратен  договора на управителя на МБАЛ „Свети Мина“ проф. Петър Петров. Предложението на кмета Здравко Димитров влиза като извънредна точка в дневния ред на заседанието. Мотивите са за голямо напражение между шефа и голяма част от колектива.

 Част от работещите в здравното заведение обаче  ще приосъстват на сесията в знак на несъгласие с исканата оставка на проф. Петров.

Съветниците ще  решат дали да приемат и Здравната стратегия на общината до 2030 година.  Целта й е устойчиво развитие на общинското здравеопазване с осигуряването на достъп до най-високите стандарти в областта на медицинското обслужване.

Те ще обсъдят и бюджета на фондация „Пловдив 2019″. Финасовта рамка на неправителствената организация е  2 милиона 594 хиляди лева,  като от тях 1 милион и 12 хиляди лева е бюджетната субсидия.

Очаква се и решение за  промяна на маршрутните разписания и маршрутите на три автобусни линии от допълнителния вътрешноградски транспорт и разширение на транспортна схема до община Марица.