Спечелването на Купата на България и третото място в шампиона са целите пред Ботев (Пловдив) за новия сезон на Първа лига. Това заяви старши треньорът на отбора Азрудин Валентич преди днешното занимание на "жълто-черните" на клубната база в Коматево, с което започна подготовката им.

"В събота ще проведем двустранна игра, а в неделя заминаваме за Бурдур (Турция), където ще бъде летния си лагер. Там  ще изиграем две контроли", заяви наставникът на "канарчетата". Повече проверки футболистите му ще проведат в България, а последната ще бъде с Янтра (Габрово). В пловдивския тим на проби пристигна 19-годишно ляво крило.

"Разполагаме с най-добрия български футболист – Тодор Неделев. Ако отиде в чужбина  Димитър Тонев  му e алтернатива. Той перспективният млад състезател", коментира още Валентич. Той добави, че е възхитен от професионализма на Лъчезар Балтанов и иска да го запази за следващия сезон.

Ботев (Пловдив) ще има втори отбор и през следващия шампионат и в него ще играят млади футболисти от школата на клуба, увери Валентич.