България не успя да постигне първа победа в Лига на нациите, дори и срещу футболно джудже. „Лъвовете“ завършиха 1:1 като гости на тоталния аутсайдер Гибралтар. Така, след 1:1 със Северна Македония и унизителното 2:5 от Грузия, родните национали имат повече от скромния актив от 4 точки. Двубоят бе дебют за временния селекционер Георги Иванови записаха нов срам за най-популярната игра у нас, предаде Kotasport.com.

Първата отлична възможност дойде в 16-ата минута. Георги Миланов направи прекрасно центриране, засечено с глава на границата на вратарското поле от Мартин Минчев. Вратарят на домакините обаче с фантастична реакция успя да избие в корнер. След неговото изпълнение, Петко Христов отправи нов удар с глава, но отново Колинг изби. В ситуацията родните национали имаха претенции за дузпа за задържане на Христов. Главният съдия обаче не посочи бялата точка.

В 28-ата минута Георги Миланов стреля неточно от дистанция.

240 секунди по-късно Уолкър шутира от границата на наказателното поле, насочвайки в долния ляв ъгъл. Вуцов обаче улови без затруднения.

В последната минута на полувремето Гибралтар по чудо не поведе. След центриране от корнер, незнайно как на задна греда бе оставен напълно непокрит Чиполина. Капитанът на домакините засече напълно необезпокояван с глава от вратарското поле, но малко над напречната греда.

В 1-ата минута на даденото продължение България организира скоростна контраатака и откри резултата. Георги Миланов центрира прекрасно отдясно. Георги Минчев се извиси и от 8-9 метра засече неспасяемо с глава за 0:1.

180 секунди след началото на втората част Гибралтар можеше да изравни. Валарино намери на точка за изпълнение на дузпа Кашиаро, който стреля от движение. Вуцов обаче някак успя да избие с крак от голлинията.

Малко по-късно отново Валарино шутира към родния страж, този път от дистанция. Топката обаче премина над вратата.

Гибралтар все пак успя да стигне до гол в 61-ата минута. След изпълнение на фал, топката срещна Андриан Краев и излезе в корнер. От ВАР обаче сигнализираха за нередност на главния съдия, който лично отиде до монитора, след което отсъди дузпа за игра с ръка на родния халф. От бялата точка Уолкър бе безапелационен за 1:1.

В 85-ата минута Неделев центрира от фал. Атанас Илиев засече от границата на наказателното поле. Топката обаче премина покрай лявата греда.

В последните секунди на 6-минутното продължение Георги Минчев получи във вратарското поле. Нападателят обаче не успя да отправи добър удар и прати топката право в ръцете на вратаря на домакините.