Контролната среща между пловдивските Локомотив и Марица бе прекратена в 75-ата минута заради пороя в града под тепетата. Футболистите от двата тима се прибраха в съблекалните, подгизнали. Проверката играна на стадиона на "жълто-сините" в града под тепетата   беше първата между  им в подготовката им за новия сезон

 Още в 15-ата минута нападателят на "смърфовете" Преслав Боруков напусна принудително терена, след като удари главата си при сблъсък с противников състезател. Първото полувреме завърши без голове. Футболистите на старши треньора Александън Томаш натиснаха след почивката. В 55-ата минута Бирсент Карагарен центрира, а Георги Георгиев вкара с глава първия гол в срещата. Ивайло Димитров отбеляза второто попадение за локомотивци в 67-минута.
Футболистите и треньорите от двата отбора подкрепиха своя съгражданин Тодор Неделев, който претърпя тежка катастрофа в Грузия и бе опериран. Халфът е с националния отбор на България в бившата съветска република за утрешния мач от Лигата на нациите.