Футболистите на Ботев (Пловдив) Олакунле Олусегун, Джонатан Окоронкво и Ифеани Ндука преминаха в руския тим  ФК Краснодар. Ръководството на "жълто-черния" клуб  одобри трансфера им. Те се състезаваха през последния година в тима от Русия, като преотстъпени.

 Олусегун и Окоронкво играха за първия отбор на Краснодар, а Ндука играеше за втория отбор. Тримата футболисти официално преминават от Ботев във ФК Краснодар с перманентен трансфер.

Ботев пожелава късмет и успешна кариера на тримата футболисти. Това е важен ход за тримата таланти, част от настоящия треньорския щаб започна да работи с тях още от тийнейджъри и ги направи професионални играчи.

Помощник-треньорът на Ботев (Пловдив) Тимур Дагуев обърна специално внимание на Олакунле: „Трансферът на Олусегун е втората най-голяма сделка в историята на клуба. Да работим с млади играчи и да ги продаваме е част от нашата стратегия и ние ще продължим да действаме по този начин. Олусегун е талантлив млад играч с голяма способност и сила за напредък. Работейки заедно, ние го направихме утвърден професионален играч, който привлича вниманието на други големи клубове. Ситуацията в руската Висша лига сега даде на него и други момчета голям шанс за успех, така че решихме, че това е добър ход и за трите страни – Ботев, ФК Краснодар и играчите.“, заяви Дагуев пред клубния сайт на „канарчетата“.