Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич коментира от подготвителния лагер в Турция предстоящите мачове от квалификациите за Лигата на конференциите срещу Апоел (Никозия).

Радвам се да видя Ботев (Пловдив) сред всички тези отбори. Нашата мечта е да играем в Европейските турнири, а тук няма лесни мачове. Това заяви старши треньорът на "жълго-черните" Азрудин Валентич, след като при тегленето на жребия днес стана ясно, че водения от него тим ще играе с АПОЕЛ (Никозия) във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Според него от възможните пет отбора, се е паднал такъв, който е по средата.

"Всеки знае, че АПОЕЛ Никозия е най-големият отбор в Кипър. Това е предизвикателство за нас. Ще играем пред пълен стадион, това е огромна възможност да усъвършенстваме нашата концепция и да се позиционираме на европейската футболна карта.", добави Валентич.

Според него е добре, че първият мач на 21 юли и в София и се надява много "жълто-черни" фенове да подкрепят футболистите  на "Ботев" (Пловдив), повечето от, които не са играли в такъв турнир.