Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Пловдивския окръжен съд, като остави в ареста турския гражданин А. У., обвинен в притежание на три вида наркотици на обща стойност 66 142 лева, с цел разпространение.
    Той е задържан на 6.06.2022г. на ул. „Васил Левски“ в гр. Пловдив след специализирана полицейска операция. При проверка на управлявания от него лек автомобил „Форд“ под шофьорската седалка били намерени и иззети две торби с общо 965 грама хероин. По-късно, от жилището, което било наето от А. У., били иззети 2 972 грама марихуана, а от ползвания от него друг лек автомобил - „Порше“ - пет пакетчета с общо 0.563 грама кокаин.
    Пловдивският апелативен съд сподели съображенията на първоинстанционния съд за наличие на обосновано предположение за извършване на престъплението от страна на обвиняемия. Беше преценено като неприемливо неговото твърдение, че не знаел какви точно предмети се намират в негово владение. Въззивният съд сподели и становището на първия съд за наличието на опасност от укриване и извършване на престъпление. Позова се на тежкото обвинение и очакваното високо наказание, което би могло да го мотивира да се отклони от наказателно преследване. Подчерта, че това не би му било затруднително при положение че няма обвързаност с България, която да го задържа в страната.
Апелативният съд заключи, че сериозният интензитет на споменатите опасности прави неподходяща претендираната мярка за неотклонение „домашен арест“.
    Определението на Апелативният съд е окончателно.