Заместник кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев и районният кмет на „Централен“ Георги Стаменов дадоха днес старт на дейностите по саниране на жилищния блок на улица „Васил Априлов“ № 83-91. Това е част от проекта „Подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Пловдив – етап I“ по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

„Когато институциите работят в синхрон, нещата се получават, макар и със закъснение. Знаем, че тротоарите и улицата край блока се нуждаят от ремонт, но нека приключи санирането му и тогава ще свършим и тази дейност, за да се насладим на една обновена и красива част от район „Централен“. Пожелавам на строителите качествена работа и успех, на вас – спокойно лято, а ние ще поработим, да стане градът ни още по-красив“, заяви в приветствието си кметът на „Централен“ Георги Стаменов.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 120 дни, а стойността им е 902 146, 18 лева с ДДС.

Дейностите, които ще бъдат извършени са: доставка и монтаж на топлоизолация от EPS с дебелина 10 см по външни стени, доставка и монтаж на XPS 10 см по цокъл, подмяна на несменената дограма и полагане на хидроизолация и топлоизолация по покрива.

От фирмата изпълнител „ПИРС -Д“ ООД гарантираха, че още тази седмица започват работа от скеле, дограмата вече е поръчана и ще успеят да завърши ремонта за предвидените 4 месеца.