Четвъртото събитие по проект "Рок междучасие“ ще се проведе на 22 юни 2022 г., сряда,  отново в кино „Еккоплекс“. В него участват ученици от средните училища в Пловдив, като целта му е да развива и популяризира музикалната култура и да насърчи младите хора да опознаят и обикнат българската рок музика. По тази причина "Рок междучасие“ включва събития, в които известни и обичани български изпълнители представят своята музика и разказват за пътя на създаването ѝ, записани в кино формат за излъчване на голям екран. Идеята е младите хора да бъдат провокирани да развиват своите музикални заложби и да се насърчи желанието им да се занимават с  музика и музикални форми.

Програмата на 22 юни започва в 9.50 часа с три песни на запис на Зипо и Слаш - известни рапъри, популярни сред младата публика. Следва прожекция на музикалния филм „Срещу времето“  за група "Фактор". Ще присъстват ученици от Френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери“ – Пловдив и ОУ "Антим I". Поканени са и техните родители.

В 11.30 часа започва срещата с продуцента и лидер на група „Фактор“ Веселин Тодоров, който ще представи новата си книга, посветена на рока. Всеки от присъстващите ще я получи като подарък, заедно с автограф от автора. В 12.00 часа е началото на срещата с младите таланти Зипо и Слаш, които  ще разговарят с учениците и ще разкажат за своите планове и работата си.

 В 12.30 е краят на събитието, учениците могат да получат автографи и да се снимат за спомен с изпълнителите.   

Проектът на „Панорама -3000“ ООД се финансира от община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година. Събитията в „Рок междучасие“ продължават до 30 юни в кино „Еккоплекс“ Пловдив.

Проектът е насочен само към  учениците от средните училища на град Пловдив и по тази причина няма свободен достъп за граждани.