Четирима пострадаха при катастрофи в Пловдивска област, съобщиха от полицията.

Около 16.30ч. в РУ Асеновград е получен сигнал за пътен инцидент на ул. „Васил Левски“. По първоначални данни мотоциклет, управляван от 51-годишен мъж е отклонил вниманието си, загубил е контрол и блъснал отзад лек автомобил. След преглед в болнично заведение пострадалият моторист е освободен за домашно лечение. Двамата водачи са изпробвани за алкохол,  резултатите са отрицателни. Случаят е отработен по административен ред от служители на РУ Асеновград.

42-годишна жена е в болница, без опасност за живота, след като била ударена на пешеходна пътека в Карлово. Сигналът е получен вчера, около 07.30 ч., в районното управление. Според информацията, на бул. „Освобождение“ до кръстовище с ул. „Меден дол“ 23-годишен шофьор на лек автомобил е отнел предимството на пресичащата на пешеходка. Мъжът е изпробван за алкохол и наркотични вещества, резултатите са отрицателни. Случаят е отработен по полицейски екип  на РУ Карлово.

Около 18.00 ч. вчера в РУ Стамболийски е получен сигнал от спешен кабинет за пострадал при пътнотранспортно произшествие. В хода на проверката е установено, че час по-рано на кръстовище между ул. „Гео Милев“ и ул. „Русия“ в гр. Кричим лек автомобил не спира на знак „Стоп“ и блъска движещия се с предимство мотопед, управляван от 65-годишен мъж. Двамата водачи са решили да посетят болница в Пловдив, без да уведомят органи на реда. След преглед 65-годишният моторист е оставен под лекарско наблюдение, без опасност за живота, а шофьорът на автомобила - 30-годишен мъж, е освободен за домашно лечение. Извършените им проби с дрегер са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.