Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което е потвърдена присъдата по делото за убийството в село Нареченски бани, за което подсъдимият С. Б. е осъден на 20 години лишаване от свобода, а синът му М. Б. на 16 години лишаване от свобода.
    През февруари миналата година Окръжен съд – Пловдив ги призна за виновни за това, че на 21.03.2018 г., в село Нареченски бани, в съучастие, като съизвършители, умишлено са умъртвили В. М., като смъртта му е настъпила по особено мъчителен начин и деянието е извършено с особена жестокост. Тялото е намерено в пластмасов контейнер за смет, захвърлен в реката на четири километра от селото по посока Смолян.
    Върховният касационен съд приема за неоснователни жалбите на двамата подсъдими, понеже Апелативният съд е проверил изцяло правилността на първоинстанционната присъда. Анализирал е всестранно, обективно и пълно показанията на свидетелите, писмените доказателства и изготвените по делото експертизи. По този начин апелативните магистрати са формирали вътрешното си убеждение единствено въз основа на доказателствата по делото и закона.
Отхвърлена е и жалбата на наследниците на убития за налагане на наказание „доживотен затвор“ на М.Б. и „доживотен затвор без замяна“ на С.Б. Прието е, че Пловдивският апелативен съд е подложил на внимателна преценка всички смекчаващи и отегчаващи отговорността обстоятелства, включително и оказаното съдействие при разследването от подс. М.Б. Така наложените наказания лишаване от свобода и на двамата подсъдими, които ще се изтърпяват при първоначално „строг“ режим, са напълно справедливи и отговарят на целите на закона.
    Решението на Върховния касационен съд е окончателно.