В седмицата за борба с наркотиците режисьорът Христо Порязов ще представи пред пловдивската публика късометражния си филм „Защо аз?“. Филмът е по действителен случай и е посветен на войната по пътищата. Чрез него авторът цели да призове зрителите към отговорност и уважение към останалите на пътя, както и към изразяване на несъгласие с употребата на алкохол и наркотици по време на шофиране.

Премиерата на филма в Пловдив ще се състои на 29 юни в 16:00 ч., Голяма конферентна зала в ДК „Борис Христов“. Събитието се организира от Община Пловдив съвместно с Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/.

„Това е една история от българската действителност и реалност по пътищата. Започнах да търся начини как да  реализирам тази история в късометражен игрален филм, който да докосне сърцата и на други хора и да ги накара да се замислят“, коментира режисьорът Христо Порязов.

Игралният филм е с продължителност 17 минути. В главните роли ще видите Тодор Каракитуков, който по време на снимките е едва на 7 г., Мария Иванова, която от 20 години живее в Мадрид и участва в популярни испански сериали, както и Теодор Папазов, участвал в сериали като „Домашен арест“, „Скъпи Наследници“, „Ягодова Луна“ и др.

Христо Порязов е роден в Пловдив през март 1977 година. Завършва “НАТФИЗ – Кръстьо Сарафов” в специалност “Куклено актьорско майсторство” в класа на проф. Румен Рачев и доц. Жени Пашова. Режисьор на тийнейджърското шоу на БНТ “13+”, на нощния блок на БНТ “Нощни Птици”, на музикални клипове на Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Марина Кискинова, NELLS, Sunnie, Nu Ance, Ренегат, Рени Гайтанджиева (Рени) и други, както и на телевизионните спектакли “Легендата”, с автор Лили Игнатова, и “Кръстопът” на Държавен фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”. Режисьор е и на филмите “Колко си хубав” и “Това е твоето бебе”.