Бързо производство е образувано срещу 16-годишен младеж за извършена кражба. Сигналът за посегателството е подаден вчера от служител на магазин за спортни стоки на бул. „Руски“. В резултат на предприетите незабавни действия служители от Второ РУ установили автора на деянието. Предстои материалите да бъдат докладвани в районна прокуратура.

Междувременно криминалисти от Трето РУ установили автор на друго посегателство от търговски обект на бул. „България.“ На 10.06. т.г. помощ в полицията потърсила 54-годишна жена, след като установила липсата на портмонето си с лични документи и сумата от 1500лв. В хода на оперативните действия криминалисти влезли в дирите на извършителя – 33-годишна жителка на Пловдив. Работата по случая продължава под наблюдението на районна прокуратура.

Безакцизни цигари и тютюн са иззети в хода на специализирана операция, проведена от служители на РУ Първомай през вчерашния ден. При проверка на три адреса в с. Крушево, обитавани от местни жителки на възраст между 46 и 66 г., са иззети малко количество тютюн и 220 къса папироси без български бандерол. Срещу тях е започнала предварителна проверка за престъпление по чл. 234 ал. 1 от НК. Предстои материалите да бъдат докладвани в районна прокуратура. Работата по случая продължава.