Двама български граждани, издирвани от властите в Италия и във Великобритания, са установени и задържани при специализирани полицейски операции, проведени вчера от служители на ГДНП.

В рамките на операция, осъществена на територията на столицата, е установен и задържан 51-годишен, обявен за международно издирване от властите в Италия във връзка с постановена присъда за участие като съизвършител в подправяне на платежни средства. Спрямо него е наложено наказание от 2 години и 2 месеца „лишаване от свобода“, от които той трябва да доизтърпи 1 година и 20 дни.

При аналогични действия, осъществени на територията на Пловдив, е задържан и 32-годишен, издирван от властите във Великобритания във връзка с разследване за заговор за изготвяне на неистински лични документи, притежание на устройства и материали за направа на фалшиви банкови карти,  притежание на престъпно придобита собственост и пране на пари.

 За задържането на двамата мъже са уведомени компетентните прокуратури за предприемане на последващи действия по издадените европейски заповеди за арест.