Днес ще преобладава слънчево време, прогзозираха от Meteo.bg.. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в източната половина от страната и в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София около 27°, в  Пловдив 32°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 15°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно след обяд ще превали. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са 25-28°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 50 мин. и залязва в 21 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 16 мин. Луната в София изгрява в 2 ч. и 50 мин. и залязва в 16 ч. и 57 мин. Фаза на луната: три дни след последна четвърт.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца.