Нов скандал е на път да избухне между областната управа и община Пловдив. Губернотарът Йордан Иванов настоятелно поиска местната управа да депозира в екоинспекцията актуализиран доклад за екологична оценка на изменението на Общия устройствен план на Пловдив.  Документът все още не е внесен, а обещанието на общината за това датира от началото на май и то в едномесечен срок, припомня Иванов като уточнява, че оттогава са минали 53 дни.

В профила си  във Фесйбук той припомня, че докладът вече е връщан три пъти, защото не отговаря на законовите изисквания.

Областният управител пита защо кметът и администрацията му не са изпълнили поетия ангажимент и в какъв срок ще бъде депозиран проекта за доклад като настоява за незабвен отговор.

Припомням, че в началото на май бизнесът, държавата и общината проведоха среща, за търсене на решение за проблемите, свързани със строителството в града. Дискусиите бяха провокирани от върнатите от областния управител 12 решения на местния парламент за допускане на Подробни устройствени планове, които впоследствие бяха преразгледани и приети повторно.

Стигна се и до протести срещу презастрояването, искането на оставката на Йордан Иванов от сдружение „Бизнесът за Пловдив“ и посещение на вицеприемиера и министър на регионалното развитие , вече в оставка Гроздан Караджов.