До ранния следобед водата в район „Източен“ ще бъде пусната. Днес жителите на района останаха без питейна вода, заради проблеми при полагането на нов тръбопровод в рамките на ремонтните дейности в кв. „Гладно поле“.

Подключването на новия етернитов тръбопровод на улица „Гълъбец“ към съществуващия чугунен по улица „Богомил“ се е забавило заради липсата на съосие.

„Старият тръбопровод е с диаметър ф300, докато новият е с ф400, което е причината за изрязването на част от чугунените тръби и монтирането на адаптер, за да успеем да осъществим връзката“, заяви ръководителят на проекта инж. Атанас Чилингиров. Той увери, че до ранния следобед дейностите по ремонта ще са приключили и водоподаването ще бъде възстановено.

Заради сложната процедура по подключване на тръбите, от „Водоснабдяване и канализация“ са прекъснали водоподаването в целия район „Източен“, с  изключение на квартал „Столипиново“.

„Не бях уведомен от фирмата изпълнител на ремонтните дейности, че предстои спиране на водата в района. От ВиК също не ни предупредиха, за да подготвим жителите. Искам да благодаря на директора на ОП „Чистота“ Димитър Георгиев, който реагира много бързо и предостави две водоноски, които са разположени на улица „Радко Димитриев“ 13 и на улица „Месемврия“, за да имат вода все пак хората в района. От ВиК също предоставиха една водоноска, която е в района на ремонтните дейности“, коментира кметът на „Източен“ Иван Стоянов.

От „Чистота“ уточниха, че водоноската на улица „Месемврия“ ще остане при нужда до 19:30 часа, за да могат жителите на „Източен“ да си заредят вода.