Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката ще се превъплъти Николай Дограмаджиев. Красивата и талантлива певица и актриса Волена Апостолова достойно ще замести Катето Евро в образа на Рени, а Димитрина Германова ще е нежната и чувствителна Ваня. 
На 1 август в 21 часа на Античния театър в града под тепетата ще прозвучат 16 златни български хита на Васил Найденов, Тангра, Щурците, Сигнал, ФСБ, LZ и Силвия Кацарова, Кукери, Контрол и Тоника, както и песента "Оставаме" на Борис Карадимчев, с която завършва филмът. 
"Всеки от нас мечтае да полети на крилете на нещо, което обича да прави, дори то да не е неговата професия. Нито един от оркестрантите - монтьор, касиер, продавачка - не е музикант, но всички те имат една и съща мечта – искат да полетят на крилете на музиката” – разказва режисьора на мюзикъла Борис Панкин и продължава – “Няма нищо по-хубаво от това да следваш мечтата си, а когато си повярваш, че можеш, ти вероятно наистина можеш. Ето защо "Оркестър без име" е толкова близък до българската душевност".
Сценографските и костюмографски решения на Петър Митев, както и хореографията на Анастасия Неделчева пресъздават 70-те години на миналия век у нас. Със соцепохата са съобразени също музикалните инструменти и дори чуждестранните песни, които звучат във филма. И за разлика от филмовите оркестранти, артистите в мюзикъла наистина пеят.
“Оркестър без име” е джу бокс мюзикъл, подобно на "Мамма миа", с готови песни. Без да се намесва в оригиналния аранжимент, маестро Страцимир Павлов е адаптирал този рок и поп мюзикъл за оркестър с класически и поп музиканти. 
Билетите за мюзикъла са в продажба в мрежата на Ивентим и на касата пред Община Пловдив.