Кандидат-студентите за Медицинския университет в Пловдив се затрудниха с материала по химия. Това признаха част от тях, след като предадоха работите си. Изпитът е задължителен за тези, които искат да учат медицина, стоматология и фармация.

"Трябваше да решаваме химически органични задачи, които бяха много сложни. По биология беше по-лесно. Надявам се да съм се справил", заяви Крум Яков от Асеновград. Той кандидатства за първи път и очаква да бъде приет медицина. Мечтата му е да стане лекар.

Таня Тодорова от Хасково държи изпит за втори път
"Миналата година задачите по химия бяха по-лесни. Сега се оказаха доста тежки. Готвих се сериозно за изпита и мисля, че този път ще успея да вляза, за да сбъдна мечтата си да уча медицина", каза тя. Но призна, че и по биология срещнала затруднения.

Чак от Благоевград пристигна в Пловдив Даниела Новакова, за да кандидатства в Медицинския университет. "Не беше лесно и по двама предмета. Бях спокойна и смятам, че съм се справила", заяви девойката.
От записалите се 1160 кандидати 12 не се явиха, съобщи зам.-ректорът по учебната дейност на висшето учебно заведение проф. Ани Белчева.
"По-късно ще разберем защо са се отказали. Иначе изпитът протече спокойно. Нямаме заловени преписвачи", добави тя. През тази учебна година конкуренцията сред кандидат-студентите остава голяма, като за едно място се състезават четирима.

Най-тежко е при стоматологията, където 6 момичета се борят за едно място.

"Казах на кандидатите да бъдат спокойни. Само така могат да покажат в пълен обем знанията си. Резултатите от изпитите ще бъдат обявени на 12 юли", заяви  проф. Белчева.