Марица изигра последната си контрола от летния лагер в Словения. Тимът загуби с 1:0 от словенския Брине на стадиона в град Брежице. Жълто-сините имаха доста ситуации, но отличните изяви на вратаря на словенския състав запазиха мрежата му суха.
Милен Танчев още в първата минута отне една топка и излезе очи в очи срещу вратаря, но от малкото наказателно поле уцели страничната греда. Веселин Марчев също имаше шанс да открие, но стражът спаси.
През второто полувреме пред Петър Атанасов се откриха 2-3 чисти положения, като при едно от тях той се озова сам срещу вратаря, който успя да се справи и с тези ситуации. При друга ситуация Атанасов намери в наказателното поле Айкут Янъков, който стреля в тялото на вратаря. Той се намеси решаващо и при две ситуации на Мариян Тонев, след удари с левия крак и с глава. Домакините стигнаха до гол след центриране на втора греда и удар с глава.
Марица ще отпътува от Словения по-късно днес. След завръщането си в Пловдив тимът ще продължи подготовка за първия си официален мач за новия сезон.