Шест талантливи възпитанички на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив бяха отличени в тазгодишното издание на Националния младежки конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн на Министерството на културата за талантливи ученици в училищата по изкуствата.

Ралица Илиева от 11 клас е класирана на първо място в специалност „Театрален, кино и телевизионен декор/театрална кукла“. След нея на второ и трето място в тази категория са класирани Антония Драмчева и  Преслава Кюртова, също от 11 клас в гимназията.
Десетокласничката Доротея Раичкова води класацията в „Рекламна графика/графичен дизайн“, а деветоксалничките Лейа Латева и  Габриела Георгиева са класирани на  първо и второ  място в категория  „Сценичен костюм“.
Победителите заявиха, че голяма заслуга за техните успехи имат преподавателите им - Кънчо Касабов, по “Компютърна графика”, Доротея Христова по “Театрален грим и перуки”, Рада Хаджийска по “Сценичен костюм” и Елица Маринова, по “Театрална кукла”. Талантливите тийнейджърки, които ще получават едногодишна стипендия от Министерството на културата, заявиха своята признателност към учителите си.
В конкурса със свои произведения тази година са участвали 326 ученици от VIII до XI клас от 12 училища по изкуствата в цялата страна. Само от  Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив са се състезавали 13 души.