В Пловдив започна II Международен младежки фестивал на акварела, организиран от Фондация „Международно акварелно общество – България“ с председател художничката Селма Тодорова. Началото на фестивала беше дадено в галерия „Капана“ с обявяването на 13 наградени акварелисти от цял свят на възраст от 14 до 35 години. Петима от отличените са млади български художници: Антония Фингарова, Лиляна E. Александрова, Оля Телалим, Радослав Георгиев, Виктория Динева. Акварелни бои и материали за рисуване от престижни марки, както и парични премии, получиха още: Яо Хонгюи, Ян Ян, Роншен Сао (Китай), Екатерина Сава (Италия), Аюш Валекар (Индия), Хорхе Корпуна (Перу), Чиао Ни Чиу (Тайван). Десетки други автори са номинирани. Призьорите са определени от авторитетно международни жури.

До 26 юли в галерия „Капана“ могат да се видят близо 130 акварелни творби на чуждестранните участници и наградените българи.
Градската художестевна галерия домакинства с още една своя сграда на тазгодишния фестивал. На 8 юли от 18 часа в Залите за временни експозиции (ул. „Княз Александър I“ №15) са подредени творбите на повече от 40 български майстори на акварела в съпътстваща изложба, която също ще продължи до 26 юли.
Фестивалните дни продължават с демонстрации на акварелни техники в галерия „Капана“, с рисуване на 20-метров акварел в двора на НХГ „Цанко Лавренов“ и с много други прояви.