Локомотив (Пловдив) надигра   с 2:1 Пирин (Благоевград) в мач от първия кръг на новия футболен шампионат. Бирсент Карагарен бе с решаващ принос за успеха на своя отбор, дошъл след пълен обрат. Нападателят изработи изравнителния гол за "черно-белите" и отбеляза победното попадение.

Гостите поведоха още 9-ата минута. Юлиян Попев изведе Станислав Костов на удобна позиция и той откри резултата. Стигна се до спорна ситуация след като страничният съдия вдигна флага за засада на нападателя на "орлетата". Главният арбитър Драгомир Драганов разгледа ситуацията със системата ВАР, прецени, че футболистът на благоевградчани е бил покрит от двама защитници на "черно-белите" и призна гола. Три минути преди почивката Бирсент Карагарен преодоля четирима защитници на съперника, подаде на Преслав Боруков, който изравни за 1:1
Локомотивци заиграха по-активно след почивката. В 61-ата минута Петър Витанов подаде на Карагарен, който с майсторско изпълнения фиксира крайната 2:1 за своя тим. Това бе първата победа на Локомотив (Пловдив) в официален мач оп ръководството на старши треньора Александър Томаш.