Близо 400 водачи, управлявали автомобили след употреба на алкохол или наркотични вещества, са предадени на съд  от началото на годината до момента по дела, наблюдавани от Районна прокуратура – Пловдив. Това съобщи днес Атанас Илиев, заместник-районен прокурор, на церемония по откриване на ремонтирана пътна отсечка в с. Храбрино, обл. Пловдив. На нея присъстваха гл. инспектор Йордан Милушев, началник на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, кметове, представители на областното пътно управление и др.
Делата срещу повечето водачи, управлявали след употреба на алкохол или наркотици, приключват по бързата процедура т.е. до 7 дни след извършването на деянието. „Безкомпромисни сме и ще продължим да водим твърда наказателна политика спрямо тях“, допълни той. По думите му през последните две години – 2020 г. и 2021 г., за шофиране след употреба на алкохол или наркотици на съд са предадени около 2000 лица. Атанас Илиев посочи, че се поддържа постоянна връзка между ръководството на Районна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР – Пловдив с оглед противодействие и превенция на престъпленията по пътищата. Той пожела безпроблемно шофиране по новата отсечка.  
На откриването на ремонтирания път бе отслужена литургия за здраве и безаварийно пътуване.  По отсечката преминава движението към осем населени места.