Върховният касационен съд потвърди 20-годишното наказание на Д. А. и  8-годишната присъда на племенника му Д. Я., но намали от 17 на 15 години наказанието на А. А., който е син на първия подсъдим. Тримата са признати за виновни в убийство и опит за убийство на двама души в Чирпан, извършено на 7. 08. 2015 г.на главната улица в града.
    Д. А., синът му А. А. и племенникът му Д. Я. са осъдени от Старозагорския окръжен съд, но обжалват присъдите си пред Апелативен съд – Пловдив, а след това остават недоволни и от решението на последния. За това го обжалват пред Върховния касационен съд, където протест продава и прокуратурата.
    На 7. 08. 2015 г. тримата подсъдими и бащата на Д. А./дядо на другите двама подсъдими/ отишли да пият кафе  на центъра. В близкия сервиз за гуми пристигнал съседът им М. И., за да си поправи скутера. Според Д. А. новодошлият непрестанно тормозел семейството му и между двата рода имало стара вражда. За това той взел решение да го убие. Д. А. носел кама и два пистолета, които притежавал незаконно. Щом видял М. И. да излиза от автомивката, през която се минавало за да се стигне до сервиза,   започнал да го преследва и да стреля по него. Другите двама подсъдими също се намесили.     След като простреляли М. И. и той се свлякъл на земята, го намушкали с ножове. В този момент дядото видял племенника на жертвата, който станал свидетел на нападението. Извикал към роднините си и насочил вниманието към момчето. Те го подгонили като стреляли и по него. Свидетели от автомивката се обадили на тел. 112. Пристигналият на място медицински екип оказал помощ на раненото момче, като преди това констатирал смъртта на другия пострадал М. И.
    Дядото на двама от подсъдимите и баща на третия също бил сред обвиняемите, но делото срещу него е било прекратено, след като на 12. 12. 2015 г. синът на жертвата им М. И. впоследствие го убил за отмъщение.  
    Решението на Върховният касационен съд е окончателно.