Под надзора на Районна прокуратура-Пловдив се извършва проверка за управление на лек автомобил от 13-годишно момче след употреба на алкохол.
На 21.07.2022 г., около 1,20 часа,  е бил получен сигнал в РУ – Раковски за това, че  лек автомобил, марка „Опел Тигра“, който се е движел в посока от  Раковски към сe.f Отец Кирилово, е излязъл извън пътното платно и се намира в близката нива. На място пристигнали полицейски екипи. Колата е била управлявана от 13-годишно момче. При извършен тест за алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“, пробата отчела концентрация на алкохол в кръвта му от 1,42 промила.  
Установено е, че преди да се качи в автомобила малолетният бил със свои връстници на спортно игрище в гр. Раковски, където пил бира. По-късно той се върнал в дома си, откъдето взел ключа от автомобила, ползван от майка му, привел го в движение и потеглил в посока към  Отец Кирилово. По пътя изгубил контрол, напуснал пътното платно и навлязъл в близката нива. Детето не е пострадало.
Лицето е малолетно и не подлежи на наказателна отговорност. В хода на проверката е бил съставен акт на майката за извършено нарушение по Закона за движение по пътищата.  Регистрационните табели на автомобила са свалени след инцидента и той е дерегистриран.