Яна Арабаджиева от ОУ "Д-р Петър Берон" се завърна от участието си в  Международен фестивал за деца и младежи "Magia Italiana", който се проведе от 3 до 8 юли 2022г. в Римини, Италия. Пътуването на талантливото момиче бе осъществено с подкрепата на програма „Полети“ на Фондация Пловдив 2019.

Прекрасната Яна, която танцува балет в школа "Star Dance Center", с преподавател Надежда Стойкова, спечели първо място в категория „Танци“. Тя изпълни индивидуален танц "Индийско цвете".   

„Организацията беше на изключително ниво и сме много удовлетворени от участието. Изказвам огромна благодарност на фондация "Пловдив 2019" за подпомагане изявата на дъщеря ми Яна Арабаджиева в Италия. Радвам се, че подпомагате развитието на талантливи деца от Пловдив, вдъхвайки им увереност и желание за изяви“, написа майката на Яна - Надя Арабаджиева в благодарствено писмо до Фондацията.

 

Още един пловдивски талант взе участие в същия конкурс, но в друга категория. Неда Тодорова, възпитаник на школата по пиано към Народно читалище "П.Р.Славейков-1908" спечели второ място с пиано. Тя изпълни "Вариации" от Фридрих Кухлау и "Мелодичен етюд " от Парашкев Хаджиев.

„Фестивалът беше с блестяща организация, като конкурсната част се проведе в увеселителния парк Мирабандия в близост до Римини, което ще остави незабравими спомени на всички участници. Благодаря на фондация "Пловдив 2019" за подпомагането на изявата на Неда във фестивала в Италия. Смятам, че такива инициативи подпомагат още повече развитието на талантливите деца от Пловдив, засилват тяхната амбиция и желание за изяви срещайки се с деца от различни държави. Към написаното искам да добавя и благодарности към учителката по пиано на Неда - г-жа Едуина Терзиева към НЧ "П.Р.Славейков". С много професионален подход и търпение, тя не само я подготви прекрасно, а и  разгърна пред нея необятния свят на музиката“, написа майката на Неда - Яна Тодорова в благодарствено писмо до фондацията.