Тази вечер от 20 часа на Античния театър ще се качат 25 професионални състезатели по таекуондо, които пристигат специално в града на тепетата, за да покажат зрелищна демонстрация на корейското бойно изкуство. Демонстративният отбор на World Taekwondo е част от посланиците на този вид спорт по света. Тази година към него се присъединяват и 10 български състезателя, които ще видим на уникалното събитие.

По време на шоуто професионалистите ще покажат различни акробатични техники, също и т.нар. сценичен бой. Събитието е с вход свободен. Специален негов гост ще бъде и председателят на Световната федерация по Олимпийско таекуондо д-р Чънгуон Чо.

Тимът на World Taekwondo е съставен от професионални състезатели по таекуондо, които смаяха американската публика и със „златен бутон“ станаха финалисти в американския формат на „Got Talent“. Отборът е съставен от избрани в жестоката конкуренция на милиони спортисти в Южна Корея, където таекуондо е национален спорт, историческо наследство и забележителност.