Христо Стоичков хвърли зрителите в екстаз по време на  шоуто по таекуондо, което се състоя снощи на Античния театър в Пловдив. Великият футболист счупи с отмерен удар дъска по време на демонстрацията и обра овациите на зрителите.

Проявата беше организирана  от общината и Българската федерация по таекуондо. Своите умения представиха бойците от демонстративния отбор на международното таекуондо (World Taekwondo).
На Античния театър в града присъстваха председателят на Световната федерация по Олимпийско таекуондо д-р Чънгуон Чо, президентът на БФ Таекуондо Слави Бинев и Христо Стоичков.
Отборът на World Taekwondo е съставен от професионални състезатели от Република Корея, като за първи път към демонстративния тим се присъединиха 10 български таекуондисти.

Поводът за събитието са историческите две световни първенства по таекуондо, които се провеждат в София. За първи път двата шампионата се състоят на едно и също място в една година. От 28 юли до 7 август българската столица е домакин на Световното първенство за кадети, Световното първенство за юноши и девойки и най-големия световен форум в Таекуондо – Генералната асамблея - на 1 август. Повече от 3000 състезатели мерят сили в двете надпревари.