Юношата на Ботев (Пловдив) Монир Ал Бадарин взе дейно участие в завоюването на бронзовите медали от Палестина U20 на турнира Араб Къп.

Роденият през 2005 година халф бе на терена по време на всички мачове, като се отчете с много важни изяви. Третото място в крайното класиране е един от най-големите успехи за младежката формация на Палестина.

В груповата фаза Палестина постигна победа и загуба. Успехът дойде с 5:3 срещу Судан, като Ал Бадарин се отчете с гол и асистенция. Загубата бе инкасирана с 0:1 срещу Мароко.

На 1/4-финалите Палестина се изправи срещу Йордания. Двубоят завърши 1:1 в редовното време, като халфът се отчете с асистенция. При дузпите футболистът на „канарчетата“ вкара решителната пета дузпа за страната си.

На полуфиналите Палестина се изправи срещу домакините от Саудитска Арабия, като силите на Бадарин и компания не стигнаха и Палестина допусна поражение с 0:5. В полуфиналната среща полузащитникът бе на терена до 80-ата минута.

След края на полуфинала, Монир Ал Бадарин сподели мнението си пред клубния сайт на Ботев:

„Този турнир беше много добър и важен за мен. Чуствам се прекрасно, изиграхме много силни и полезни мачове. За първи път в историята на Палестина се класирахме толкова напред в турнир - до полуфиналите. След един месец имаме нов лагер за Купата на Азия, където очаквам ново добро представяне“.