Социалисти от община "Родопи" подкрепиха  министър на земеделието Явор Гечев. В специално писмо до Националния съвет на БСП те заявиха, че застават зад него и изпитват чувства на гордост е удовлетворение, че му е гласувано доверие да бъде част от служебния кабинет на избрания от членовете и симпатизантите на левицата президент Румен Радев. Това е признание за неговите професионални качества и за усилията му за развитието на земеделието у нас.
Социалистите не приемат категорично отношението на националното ръководство на партията към нейните членове, които участват в служебното правителство. Те са против разразилата се словесна война в медиите между Корнелия Нинова и Румен Радев. Те напомнят на ръководството, че трябва да се съсредоточат върху социалната политика, която БСП е реализирала по време на управлението на редовното правителство, а не да се използват медиите за атаки срещу държавния глава и служебния кабинет.
Социалистите от община "Родопи" са на мнение, че предстои тежка предизборна кампания. Затова националното ръководство на партията трябва да се съсредоточи върху предстоящия вот, а не да отправят противоречиви послания към избирателите, които водят към разделение.
Трябва да се загърби реваншизма спрямо нашите другари, влезли в служебното правителство", категорични са социалистите от община "Родопи". Те се надяват всички членове и симпатизанти на Българската социалистическа партия да се яват единни и сплотени на предстоящите парламентарни избори.