" Най-напред ще бъдат монтирани новите седалки  на стадион "Христо Ботев"  в секторите "Б" и "Г". Това ще стане  веднага след тяхното доставяне. Срокът  е 60 дни след подписването на договора", заяви специалисстът от община Пловдив Атанас Чилингиров. Той отговаря за изграждането на спортния комплекс. В присъствието на прокуриста на Ботев (Пловдив) Асен Караславов  в сградата на местната управа беше отворена единствената оферта за новите седалки на Колежа. Тя е на бургаската фирма "Спортлаб" ЕООД.

"С такива седалки са стадионите на Атлетико (Мадрид) и Байерн (Мюнхен), които са едни от най-модерните в Европа", заяви представителят на компанията Румяна Киркова. Атанас Чилингиров добави, че в секторите "А" и "В" до края на януари трябва да бъде готова конструкцията за козирката в правата ѝ част. След това ще бъде поставен страничният й сегмент. Там седалките може да бъдат монтирани по време на изграждането на козирката.
Очаква се в най-кратък срок да бъде разгледана офертата за тях и да бъде подписан договорът за поставянето им.

Това е третата поред обществена поръчка от началото на ремонта на съоръжението. Първата беше обявена през декември м. г. и прекратена след един ден, защото в техническата спецификация бяха открити непълноти. Втората стартира през март т. г., но през юни беше сложен край, защото офертите на двете фирми кандидати не отговаряха на зададените технически параметри. Лимитната стойност и на сегашната процедура е 2 милиона лева без ДДС. Поръчката е за 18 159 седалки за Колежа.
От тях 11 924 трябва да бъдат в жълто, 6109 в сиво – черно и 126 в червено. На всички трябва има клубната емблема футболен клуб „Ботев“. Доставчикът е задължен да извърши и монтажа им.