Двамата братя, които задигнаха 370 лева от 72-годишен мъж от първомайското село Искра след побой, проиграли парите на комар. Това съобщи говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. Така пострадалият човек останал само с 30 лева до следващата си пенсия. Двамата обирджии са криминално проявени.

"Те не работят и се занимават с набавяне на средства по престъпен начин. Семейството на ограбения от тях мъж  им помагало в предишни години", добави прокурор Илиев. Нападнатият пенсионер е получил рани по гърба в резултат на нанесените му удари по време на грабежа. Наказанието, които грози обирджиите е от 3 до 10 години затвор. В момента те са в ареста.

Престъплението е извършено на 8 август.

Около 22,30 ч. Ангел Р. (31)  влязъл в дома на възрастния мъж, който живеел сам, а Румен Р (43). останал на входа, за да пази. Първият претърсвал къщата за пари, когато пенсионерът го осветил с фенер, защото в къщата нямало ток. Ангел го ударил няколко пъти с юмрук в гърба, взел 370 лв. и побягнал. Парите били от пенсията, която мъжът получил предишния ден. Час по-късно след подаден сигнал двамата извършители са били задържани от служители на районното в Първомай.