Община Пловдив и дружеството на писателите в града обявяват провеждането ХII-ти национален конкурс за поезия "Добромир Тонев". Той ще бъде анонимен, а темата свободна.  Всеки участник може да представи от едно до три свои стихотворения. Кандидатства се само с творби, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса, и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси.   Желаещите трябва да изпратят творбите си до 15 септември 2022 г., включително, на адрес: Пловдив 4000, пл. „Стефан Стамболов“ № 1, Община Пловдив, отдел „Култура, археология и културно наследство“ за Конкурса за поезия „Добромир Тонев“. (Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика.)
Победителят в конкурса ще получи 600 лева, подгласникът му ще вземе 400 лева, а класираният  на трето място - 200 лева. Партньори на конкурса ще дадат по една награда от 300 и 200 лева.
Церемонията по награждаване на победителите в конкурса ще се състои в деня на годишнината от рождението на поета - 15 октомври 2022 г., събота, от 18:30 ч., в Културен център „Тракарт“, Пловдив, подлез „Археологически“. Конкурсът се провежда в памет на големия пловдивско поет Добромир Тонев, който почина  24 март 2001 година.