Пловдивският окръжен съд задържа под стража мъж, обвинен в убийството на 58-годишна жена в Сопот
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо Николай Танчев. На  46-годишния мъж е повдигнато обвинение за това, че на  7 август в Сопот  умишлено е умъртвил 58 -годишната Миряна Кръстева. Това е  престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.
Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за тежко умишлено престъпление – убийство, за което Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.
Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия Н. Т. към деянието, за което му е повдигнато обвинение.
Окръжен съд – Пловдив прие, че при мярка различна от задържане под стража е налице реална опасност обвиняемият Н. Т. да извърши престъпление, съобразно чл. 63 ал.2 т. 3 от НПК, която не се оборва от лошите му характеристични данни, високата степен на обществена опасност на деянието, за което е привлечен като обвиняем, и събраните по делото доказателства.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване  пред Апелативен съд – Пловдив на  18  август от 10 часа.