Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо М.С., на 37 г. Тя е предадена на съд по бързо производство за това, че на 06.08.2022 г. в Пловдив, при условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство - секретен ключ, е направила опит да отнеме чужди движими вещи – пари, златни накити, ключове, перука, личен почетен знак, дамски украшения за коса, портмоне, юбилейна монета и други вещи от владението на трима пострадали, всичко на обща стойност 4349 лева - престъпление по чл.195, ал.1, г.4, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.18, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК.
М.С. работела като помощник във фризьорски салон в гр. Пловдив. Там се запознала с колежката си – козметичка, която живеела заедно със семейството си и брат си в апартамент в район „Южен“. Срещу тях се намирало жилището на нейната баба. М.С. решила да извърши кражба на двете места и се сдобила с ключове от входните врати.
На 6 август 2022 г., вечерта, М.С. привела плана си в изпълнение. Първо влязла в апартамента на колежката си, която отсъствала от дома, и оттам отнела 1500 лева, множество златни накити, украшения за коса, перука и др. вещи. Всичко поставила в раницата си и се насочила към второто жилище. Отключила го и светнала лампата в една от стаите, откъдето взела 150 лева, личен почетен знак, златни накити и др. вещи. През това време към дома си се прибирал брата на колежката й, който видял осветената стая, а знаел, че баба му през това време отсъства, защото е на почивка. Бил подаден сигнал в полицията, като пристигналите на място екипи влезли в жилището. При обход в апартамента те установили М.С., която се била скрила в гардероба заедно с раницата с отнетите пари, златни украшения и др. вещи. За да не я разпознаят, тя си била сложила перука, маска и ръкавици. М.С. е била задържана.
По бързото производство са извършени множество действия по разследването.