Над 60 души от екипа на общинското предприятие „Градини и паркове” се включиха в извънредната акция за почистване на алеите на Младежкия хълм.
Още от 7 часа сутринта работници с косачки и храсторези  започнаха да премахват избуялата върху пешеходни алеи растителност. След тях разчистваха служители от малката на брой  администрация, някои от които обаче бяха дошли с целите си семейства.
„Наша бригада всекидневно поддържа парковата част и централната алея на хълма, но има и алеи, предимно в североизточната част, които не са почиствани от години. Поехме ангажимент да разчистим всички пътеки и ще го изпълним”, заяви директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев.
Той припомни, че прочистването на непроходимите части по  хълма започна още в началото на юли по сигнал на пловдивчанина Стоян Стоянов, който със собствени усилия бе картирал 4 км алеи, подлежащи на почистване.
„Оттогава насам няколко пъти седмично изпращаме екип, който да прочиства алеите. Респект към десетките доброволци, които отделиха време през почивните си дни и почти до прашинка изчистиха каменните алеи. С много позитивна енергия вчера се включиха и младежите от БЧК, които помогнаха да прочистим аварийната алея за пожарни коли”, каза Козарев.
Той припомни, че Младежкият хълм е обявен за природна забележителност и защитена територия.  Всяка намеса там трябва да се съгласува с компетентните институции. Само „Градини и паркове” може да отстранява растителност със съответната специализирана  техника.
Екип на „Чистота” пък няколко поредни седмици качваше до труднодостъпни места специализирания автомобил с пясъкоструйка, за да почиства драсканици.
„Нашите възможности не са безгранични. Екипите ни имат спешни задачи във всички райони. Но сме максимално мобилизирани, за да насмогнем с работата и по Младежкия хълм. Ако трябва, ще продължим да работим и извънредно”, допълни директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев”.