На 31 август галерия "Аспект" слага начало на новия сезон с една невероятна изложба на талантливия Чавдар Вълов. Това е втора негова изява в града под тепетата, след големия интерес, предизвикан от предишната му изложба при нас. Специфичният и запомнящ се стил на Чавдар Вълов, съчетава умело български символизъм с модерна трактовка, оставяйки у зрителя усещане за безкрайност и съвършенството. Живописта му е деликатна и фина, като същевременно притежава многопластова структура и изключително богата цветност.

        Именно върху тази цветност пада фокусът на настоящата изложба, под надслов „Цветовете – безкрайните“. В нея са представени двадесетина, разнообразни по размери платна, обединени от обща идея и  рисувани специално за пространството на галерия Аспект.

        За силните си емоции от съприкосновението със света на цветовете, Чавдар Вълов споделя: „Белотата я покрива цвят. И цвят покрива другия. А върху него има цвят. Цветът застава до цвета, или се смесва със различен цвят. Така се ражда цветността. Когато художникът навлиза в живописен прочит на зараждащата се картинност той не просто вижда, или по усет открива,а бива обхванат от особена емоция. Изпада в специфично състояние, пораждащо се от самото съприкосновение със света на цветовете. Погледът е съсредоточен в търсене на съвършено нови колоритни тоналности и съзерцавайки ги, неусетно потъва в една друга реалност. Това пораждане на нови и нови цветни степени предизвиква усещането за безкрайност. И рисуващият, търсещият есенцията, идентичността на сътворяемото, почти се влюбва в тези цветове. Дишащи, преливащи, променящи се, звучащи и разказващи. Някак тайнствено появили се и вълшебно проникващи през очите в ума. В целия вътрешен мир. Такива са цветовете. Цветовете - безкрайните“.

     Изложбата  се открива на 31 август, сряда, от 18.30 часа и ще продължи до 19 септември.

Чавдар Вълов е роден в София 1965г. Завършил е ССХУ (НУИИ) “Илия Петров” и специалност „Живопис” в Художествената академия в София.

   Има реализирани десетки самостоятелни и колективни изложби в България и Германия. Негови картини са притежание на НХГ – София, колекция на “БАЛБОК” и частни колекции в: България, Гърция, Германия, Франция, Шотландия, Япония, Швейцария, Русия и др.

   Работи в областа на Илюстрацията и оформлението на печатни издания , както и в сферата на живописта.