Духовият секстет на „Синхроно консерватория“ град Солун ще се представи в програмата на платформата „Камерна сцена Пловдив“ на 10 септември от 20.00 часа в Culture Hotspot Milcho Leviev – Къща на Иван Черноземски в Стария град на ул. „Цанко Лавренов“ 5.
След два успешно осъществени концерта на Античен театър в Пловдив от проекта „Балканска връзка“, „Камерна сцена Пловдив“ обединява идеите си с три ключови културни институции от България и Гърция. АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив , Солунска филхармония и „Синхроно консерватория“ – Гърция.
Освен представителна извадка на „Синхроно косерватория“ Солун, артистите от формацията са основни фигури и в състава на Солунската филхармония. Концертът се осъществява в колаборация с 6-ти Международен младежки фестивал „Кръстопът“.
В програмата на секстета ще прозвучат произведения от гръцки, български и френски композитори – Алкис Балтас,Марин Големинов и Франсис Пуленк – концерт за пиано и духов квинтет.
„Синхроно консерватория“ секстет е в състав: Дитер Фокт – флейта, Панайотис Куюмдзоглу – обой, Козмас Пападопулос – кларинет, Малина Ильопулу – фагот, Адриана Сус – валдхорна и Клаудио Струнга – пиано.
Камерна сцена Пловдив се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 г. и и сдружение „Бизнеса за Пловдив“.
Билети се продават в мрежата на Ивентим и на място преди концерта.