Вследствие на продължителен интензивен дъжд, паднал на територията на община Карлово на 2 септември, са наводнени етажи на жилищни и търговски сгради, промишлени предприятия, нарушена е пътната настилка, навлечени са инертни материали в с. Богдан, с. Столетово, с. Каравелово, с. Московец, гр. Клисура, с. Розино, с. Слатина и с. Христо Даново. В част от с. Богдан електрозахранването е прекъснато, паднали са стълбове за улично осветление, запушени са мостове и шахти.
    За провеждане на неотложни спасителни и аварийно-възстановителни работи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение във всички селища, намиращи се западно от град Карлово.
    Има паднали и подкопани мостове, поради което са непроходими участъците: с. Каравелово – с. Богдан; с. Московец – с. Богдан; с. Слатина – с. Розино, с. Дъбене – с. Войнягово. Движението се извършва по обходни маршрути, като към момента село Богдан е недостъпно.
    Кризисният щаб ръководи, организира и координира действията по спасителните дейности. В спасителната операция са включени хеликоптери от ВВС, който евакуира хора от недостъпни места в селата Каравелово, Богдан, Столетово и Слатина. Осигурени са храна и места за нощуване на нуждаещите се хора.
    От сутринта в района работят представители на РС ПБЗН Карлово, Районно управление Карлово, модулни групи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, представители на местни фирми и доброволци.
    Кметът д-р Емил Кабаиванов, бригаден генерал Деян Дешков и началникът на ОС ПБЗН комисар Мангаръков също от сутринта са на място в района на пострадалите селища, за да координират и ръководят спасителните дейности.
    Община Карлово изказва своята благодарност към всички участници в спасителната операция и на ВМЗ ЕАД за подсигурената храна.